Holterio monitoravimas

Holterio monitoravimas: tyrimo svarba ir privalumai

Holterio monitoravimas – tai svarbus medicininis tyrimas, leidžiantis ilgą laiką stebėti paciento širdies darbą ir identifikuoti galimus širdies ritmo sutrikimus. Šis tyrimas ypač naudingas pacientams, kuriems širdies problemos nėra lengvai pastebimos trumpalaikiais tyrimais, nes Holterio monitorius gali veikti nepertraukiamai kelias dienas ar net savaites, registruodamas elektrokardiogramos (EKG) duomenis realiuoju laiku.

Kam rekomenduojamas Holterio monitoravimas?

Holterio monitoravimas dažniausiai rekomenduojamas pacientams, kurie susiduria su įvairiais širdies sutrikimais arba neaiškiais simptomais. Pacientai, besiskundžiantys širdies permušimais, skausmu krūtinėje, neramiu miegu, naktiniu prakaitavimu, silpnumu ar galvos svaigimu, yra pagrindinė grupė, kuriai atliekamas šis tyrimas. Dažnai širdies aritmijos ar kiti ritmo sutrikimai pasireiškia ne nuolat, todėl trumpalaikiai tyrimai, tokie kaip standartinė EKG, gali šių problemų neaptikti. Ilgalaikis stebėjimas, kai registruojami širdies duomenys visą parą, leidžia pastebėti tiek dažnus, tiek retus širdies ritmo pokyčius.

Kaip atliekamas tyrimas?

Holterio monitoravimas yra neskausmingas ir visiškai saugus tyrimas, nereikalaujantis specialaus paciento pasiruošimo. Atvykus į kliniką, ant paciento krūtinės užklijuojami elektrodai, kurie sujungti su mažu nešiojamu aparatu. Šis aparatas nuolat stebi širdies darbą, registruodamas kiekvieną širdies ritmą ir elektrinį aktyvumą. Aparatas netrukdo kasdieninei veiklai – jį galima dėvėti dirbant, sportuojant ar ilsintis. Vienintelis apribojimas yra susijęs su vandeniu – tyrimo metu rekomenduojama vengti ilgo sąlyčio su vandeniu, kadangi prietaisas nėra visiškai atsparus vandeniui. Dušas yra leidžiamas, tačiau maudytis baseine ar vonioje nerekomenduojama.

Tyrimas trunka nuo 24 valandų iki kelių dienų ar net savaičių, priklausomai nuo gydytojo paskirtos stebėjimo trukmės. Tyrimo pabaigoje pacientas grįžta į kliniką, kur prietaisas nuimamas, o surinkti duomenys analizuojami specialia programine įranga. Išsamius tyrimo rezultatus pacientas gauna per 10 darbo dienų el. paštu.

Holterio monitoravimas klinikoje „Antalgija“ – privalumai ir išskirtinumas

Klinikoje „Antalgija“ naudojami vieni pažangiausių rinkoje Holterio monitoriai – SpaceLabs Eclipse Pro. Šie monitoriai pasižymi ne tik puikia technologine kokybe, bet ir komfortu pacientams. Pateikiame kelis pagrindinius jų privalumus:

  1. Išsamus širdies ritmo vertinimas. Mūsų naudojami SpaceLabs Eclipse Pro prietaisai gali registruoti 12 derivacijų elektrokardiogramą net iki 72 valandų. Palyginus su įprastais Holterio monitoriais, kurie registruoja tik 3 derivacijas, 12 derivacijų užtikrina daug platesnį širdies elektrinio aktyvumo vertinimą. Didesnis duomenų kiekis leidžia gydytojui lengviau diagnozuoti sudėtingesnes širdies ritmo problemas, tokias kaip dažnai nepastebimos aritmijos ar kitos širdies ligos.
  2. Ilgalaikis stebėjimas. Vienas iš išskirtinių mūsų prietaisų privalumų – galimybė registruoti širdies ritmą iki 2 savaičių naudojant 3 derivacijas. Tai ypač svarbu pacientams, kurių širdies ritmo sutrikimai pasireiškia retai ir juos sunku užfiksuoti atliekant įprastą 24 valandų Holterio monitoravimą. Ilgalaikis stebėjimas suteikia daugiau galimybių aptikti ir tinkamai įvertinti širdies veiklos sutrikimus.
  3. Patogumas pacientui. Holterio monitoriai, kuriuos naudojame klinikoje, yra ypač patogūs. Pacientams siūlome galimybę už papildomą mokestį naudoti specialų vandeniui atsparų pleistrą, kuris eliminuoja būtinybę naudoti elektrodų laidus ir dirželius. Tai suteikia didesnį mobilumą ir laisvę judėti tyrimo metu. Tai ypač aktualu aktyviems žmonėms, kurie nenori, kad tyrimas trukdytų jų kasdieniams darbams ar veiklai.
  4. Pažangios technologijos. SpaceLabs Eclipse Pro Holterio monitoriai gali veikti Bluetooth ryšiu, sinchronizuojantis su specialia išmaniąja programėle. Ši programėlė leidžia pacientams registruoti savo veiklas ir simptomus tiesiogiai į sistemą. Tokiu būdu tyrimas tampa dar efektyvesnis, nes gydytojas gauna ne tik tikslius širdies veiklos duomenis, bet ir informaciją apie tai, ką pacientas veikė tam tikru metu, kai jautė simptomus. Tai leidžia dar geriau diagnozuoti širdies ritmo sutrikimus ir sudaryti tikslų gydymo planą.

Kodėl svarbu atlikti Holterio monitoravimą?

Holterio monitoravimas – tai vienas efektyviausių būdų aptikti širdies ritmo sutrikimus, kurių gali nepavykti nustatyti per trumpalaikius tyrimus, tokius kaip įprasta elektrokardiograma ar kraujo tyrimai. Ilgalaikis stebėjimas padeda gydytojui geriau suprasti, kaip širdis veikia skirtingomis sąlygomis – ramybės būsenoje, fizinio krūvio metu ar miego metu. Tokiu būdu nustatomos net tos problemos, kurios pasireiškia tik tam tikromis aplinkybėmis.

Pacientams, turintiems riziką susirgti širdies ligomis, Holterio monitoravimas yra labai svarbus diagnostinis įrankis, galintis laiku pastebėti pavojingus pokyčius širdies veikloje. Laiku diagnozavus širdies sutrikimus, galima užkirsti kelią rimtoms komplikacijoms, tokioms kaip širdies nepakankamumas ar infarktas.

Apibendrinant, Holterio monitoravimas yra neatsiejama širdies ligų diagnostikos dalis, padedanti išsamiai įvertinti širdies veiklą per ilgesnį laikotarpį. Naudojant pažangius prietaisus ir šiuolaikines technologijas, „Antalgija“ klinikoje pacientams užtikrinamas patogus ir tikslus tyrimo procesas, leidžiantis gauti itin vertingą informaciją apie jų širdies sveikatą.

Holteriu monitoravimas
Paslauga Kaina prisirašiusiems Kaina neprisirašiusiems
Holterio monitoravimas prieš gyd. kardiologo konsultaciją klinikoje – 1 para 60 € 65 €
Holterio monitoravimas prieš gyd. kardiologo konsultaciją klinikoje – 2 paros 90 € 95 €
Holterio monitoravimas prieš gyd. kardiologo konsultaciją klinikoje – 3 paros 110 € 120 €
Holterio monitoravimas prieš gyd. kardiologo konsultaciją klinikoje – 7 paros 190 € 200 €
Individualus Holterio monitoravimas – 1 para 70 € 80 €
Individualus Holterio monitoravimas – 2 paros 100 € 105 €
Individualus Holterio monitoravimas – 3 paros 120 € 130 €
Individualus Holterio monitoravimas – 7 paros 230 € 250 €
Holterio monitoravimo pleistras 59 € 59 €
Veloergometrija 70 € 75 €
Ortostazės mėginio testas (Tilt-Table Test) 99 € 119 €
Paros arterinio kraujospūdžio (AKS) matavimas 29 € 35 €